vrijdag 20 december 2013

Mar del Plata Kerst en nieuwjaarswens 20-december

We wensen jullie een

De tocht naar Mar del Plata ging heel goed. Het is wel wennen na alle maanden wind uit dezelfde richting, dat de wind hier constant anders is. Maar we hebben bijna alles kunnen zeilen en hadden een prachtige volle maan 's nachts.
In Mar del Plata worden we weer met open armen ontvangen

We zijn  alweer 3 dagen in Mar del Plata. Het zomerseizoen moet hier nog losbarsten, rond oud en nieuw wordt het pas echt druk. Nu zijn het vooral de ouderen die genieten, al is het heel wisselend: boven de 30 graden als de wind uit het noorden komt, minder dan 20 graden als de wind uit het zuiden komt.
Alles staat in bloei. De dagen vliegen voorbij met autoriteiten en weer de volgende klussen.
Onderweg naar Mar del Plata wilde de motor niet meer starten. We vreesden wederom voor de startmotor, maar na een uur sleutelen en uitproberen blijkt het toch in de bedrading te zitten. Roel heeft nu de bedrading naar de accu's vervangen en alles doet het weer. Tegen de tijd dat we terugkomen is Roel een monteur van alle klussen! Wat een geluk voor mij en Tara dat hij zo handig is. Mijn aandeel zit in het verkrijgen van alle spullen en en praten met de mensen hier om alles voor elkaar te krijgen. Mijn technisch Spaans vordert met de dag.
We kunnen we weer even tegen! 
Mar del Plata is de laatste grote stad dus ik vul de voorraden weer flink aan tot het niveau van vertrek uit Nederland. Zuurkool en kaasfondue verkopen ze hier en nog véél meer. We kunnen er weer tegen en de champagne voor oud en nieuw ligt al in de bakskist.
We horen vreselijke verhalen van ernstig vervuilde diesel en de motorproblemen ten gevolge daarvan. Dus we lopen met een kruiwagen heen en weer naar het benzine station voor auto's om de voorraad aan te vullen.
We zijn zo druk bezig en het weer is zo on-Nederlands dat het kerst gevoel ver weg is. Onze energie zit in de voorbereiding van de volgende tocht, weerplaatjes en berekeningen. We dromen van de veilige aankomst in Ushuaia en dan een week helemaal niets doen. We zullen het zien!
Vuurtoren Punta Mogotes, 1891 een van de oudste van 't land

Over een uur vertrekken we richting Puerto Madryn, ongeveer 3 etmalen varen. Dezelfde afstand als de Golf van Biskaje. We komen steeds meer mensen tegen die dezelfde kant opvaren, dus met een beetje geluk hebben we een kerstetentje in Puerto Madryn met medezeilers.

4 opmerkingen:

  1. Dank voor jullie mooie verhalen het afgelopen jaar. Elke keer is het weer een feest om jullie belevenissen te volgen.
    Vanuit een niet winters Nederland wensen we jullie fijne Kerstdagen en een gezond en gelukkig 2014. Behouden vaart en we kijken ook in 2014 vol spanning uit naar jullie belevenissen.
    Warme groet,
    Cocky en Rob

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Veel dank voor jullie mooie verhalen! We houden jullie voortgang en avonturen altijd bij. Ook van ons een fijne kerst, een goed uiteinde en een behouden vaart in 2014! Jeanette en Tjerk

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel goede kerstdagen, hopen dat jullie het mooi kunnen vieren en dat de kerstgedachte jullie zelfs daar bereikt! Veel plezier, mooie tijd en goede vaart weer! Zo tegen het eind van het jaar is het lezen van jullie verhalen een mooie bespiegeling op wat wij hier in Nederland druk lopen te doen onder de wolken. Behouden vaart en veel plezier!
    Hans & Alexandra

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is iedere keer weer fijn jullie verhalen en belevenissen te lezen. Grote waardering hebben we ervoor hoe problemen die jullie tegenkomen steeds weer het hoofd bieden. Onderdelen voor de boot kopen in een land als Argentinie lijkt ons best lastig. Maar het euvel wordt steeds opnieuw opgelost. Voor jullie: Geniet van alles wat je ziet en doet. De kerst en oud en nieuw in een ander land. De gedachte aan de mensen die jullie dierbaar zijn. Dat juist met deze dagen is best een moment van overdenken. Vanuit een zeer zacht Nederland waar de temperatuur zelfs in de nacht 10 graden is veel liefs van ons. L/ E

    BeantwoordenVerwijderen