zaterdag 19 november 2022

Aangekomen op de Kaaiman eilanden

De laatste 200 mijl zeilen we nog steeds met kotter en gereefd grootzeil, de golven zijn veel minder bokkig en de koers aangenamer, ik voel me een stuk beter nu. Ik was 'vergeten' dat ik de eerste dagen op open zee last heb van zeeziekte. Niet heel erg maar erg genoeg om niet fit te zijn. Met zeeziekte pillen en meerdere dagen onderweg komt het weer in balans. De vierde dag begin ik weer te leven.

Woensdag 16 november vlak voor middernacht lokale tijd komen we aan op de Kaaiman eilanden. 630 mijl in vier en een halve dag, bijna 6 mijl per uur gemiddeld en alles kunnen zeilen! Dat is nog eens een tocht. Onderweg bedachten we dat dit onze langste oversteek is sinds we in 2018 uit Japan naar Kiska eiland in de Aleoeten gezeild zijn, geen wonder dat we er weer even in moeten komen. Het zou goed kunnen dat het ook onze langste oversteek is voor dit jaar, maar dat zullen we zien. 

De haven autoriteiten sturen ons naar een mooring voor de nacht zodat we de volgende dag in kunnen klaren. Een douche, een glas wijn om de aankomst te vieren en ongestoord slapen: heerlijk!

We zijn benieuwd naar het eiland, morgen..

5 opmerkingen:

 1. Zo direct een stevig begin. En dat na een halfjaar landleven.
  We verheugen ons weer op de verhalen. Goede vaart en geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou dat is toch weer bijzonder na ruim een half jaar landrot leven en dan gelijk weer 630 mijl ! Chapeau!

   Verwijderen
 2. Die was van mij, groet John

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weer genoten van de verhalen. Veel geluk en voorspoed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb op Google gekeken en het lijkt erop dat jullie eerst naar de noordkant van de kaaiman eilanden gevaren zijn om bij een haven te komen.

  BeantwoordenVerwijderen