woensdag 17 april 2024

Terugblik 2012

Nog 12 weken te gaan tot we weer in Nederland zijn, als alles goed gaat! Ik ontkom er niet aan om steeds even terug te kijken op de laatste jaren en ik ga jullie mee laten genieten. Iedere week een jaar terugblik.
2012 was het jaar van het opzeggen van onze baan, terug naar Den Osse voor de laatste voorbereidingen en in mei een geweldige “Vaar Wel Party” in Delfshaven. Vol verwachting beginnen we aan onze tocht. De Noordzee over naar Schotland, met een geweldige tussenstop op de Farne Islands, een waar vogel paradijs.

We volgen het Caledonian Channel dwars door het land naar de west kust van Schotland. Varen door het Crinnian Canal naar de Ierse zee. Fietsen met vrienden “the Way of the Roses” van Lancaster aan de Ierse Zee naar Bridlington aan de Noordzeekust. Naar Ierland en via de Scilly’s terug naar het zuiden van England om in Falmouth te wachten op de oversteek van de Golf van Biskaje. Een keerpunt in de reis, de “vakantie’ duurde wel erg lang, we misten ons werk en collega’s en familie. We moesten wennen aan het “leven” aan boord, het aangewezen zijn op elkaar. Met de oversteek van de Golf van Biskaje nemen we die hindernis. Dit wordt ons leven.

De Spaanse rivieren in het noorden, de prachtige Portugese kust afzakkend tot Cadiz in Zuid Spanje. Met de oversteek naar Marokko komen we in een andere wereld. Het bezoek aan Fez is een hoogtepunt. Op de Canarische eilanden komen we in een rustiger tempo. Op Gran Canaria heb ik een maand Spaanse les en genieten we van het eiland leven. Beide kinderen varen een stuk mee, erg fijn. We ontmoeten langzamerhand zeilers die op de boot wonen en onderweg gelukkig ook vrienden die in Portugal, Spanje en op de Canarische eilanden wonen, die contacten zijn belangrijk. We beginnen ons een beetje thuis te voelen en als we met Nieuwjaar naar Spaans gebruik de 12 druiven voor iedere slag van de klok doorslikken kijken we vol plezier uit naar 2013!


5 landen en 3000 zeemijl gevaren











1 opmerking: