donderdag 25 april 2024

Bericht van zee - dag 6

Donderdag 25 april - middag positie 31 35 N 66 14 W boordtijd, nog 55 mijl tot Bermuda.


Om 8 uur gisteravond was de wind op een sindsdien varen we op de motor. De golven zijn gekalmeerd en de zee ziet het er af en toe olieachtig uit: helemaal geen wind. We hopen vannacht in St George op Bermuda aan te komen, alles op de motor want wind zit niet meer in het plaatje vandaag. 

Onderweg zijn we erg weinig dieren tegengekomen. Op de derde dag een koppeltje verwaaide Keerkring vogels, afscheid van de tropen. Verder wat vliegende visjes die hun belagers ontkomen zijn maar helaas... niet in de bek maar aan dek aan hun eind gekomen zijn. Regelmatig zien we Portugese oorlogsschepen voorbij komen, kwallen met meterslange zeer giftige tentakels en een prachtig paars opgeblazen lichaam dat als een zeil dient. De hengel heeft tot nu toe geen enkel resultaat opgeleverd.

Mijn zeeziekte/hoofdpijn is eindelijk weg! Bananencake gebakken, sudoku gemaakt, zeereling schoongemaakt en gelezen in Schemerleven van Jaap Robben. Aangrijpend boek! Ik hoop dat deze gewenning ook vast voor de volgende oversteek geldt :-) zo is het wel aangenaam op zee. 


Wordt vervolgd

2 opmerkingen:

  1. Weer het een en ander beleefd onderweg lezen we.
    Wat het weer betreft dan natuurlijk.
    Maar met zoveel mogelijk weersinformatie en
    afwegingen de meest gunstige keuze gemaakt.
    Het is dan erg fijn dat je de nodige ervaring hebt.
    En dat hebben jullie inmiddels wel gekregen in de
    12 jaar die achter jullie ligt.
    Veel plezier op de Bermuda en de Azoren.
    Groetjes en behouden vaart.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inmiddels onderweg naar de Azoren. Behouden vaart! Ook ik heb deze maand Schemerleven van Jaap Robben gelezen. Prachtig boek! Groet, Mira

    BeantwoordenVerwijderen