donderdag 28 oktober 2010

TARA wordt woonboot!

Niet helemaal nieuw voor wie we het afgelopen half jaar hebben gesproken: met ingang van 1 november gaan we aan boord wonen van ons “nieuwe” schip.
Er is veel werk verzet de afgelopen maanden om dat mogelijk te maken.
De “Koopmans 41” is inmiddels TARA gedoopt.  Zij is daarmee vernoemd naar een Indische godin die mensen beschermt op hun overtocht over de oceanen van het bestaan, we hopen dat het ook geldt voor oceanen van water. Maar ook een mooie, krachtige en goed te spellen naam.

Voor anker op de Solent bij het eiland Wight
We hebben afgelopen zomervakantie gezeild in Zuid Engeland en Normandië. Het zeilen is echt geweldig met TARA, ook met zwaarder weer. We moeten erg wennen aan zeilen op de windvaan, die het schip stuurt op windenergie. Dat is vooral leren geweest, maar de windvaan heeft al uren gestuurd. Prachtige nachten doorgevaren, en één met veel wind.

Jacomine, Pauline, Roel en Jeroen (op de Solent)

Roel in ik hebben aan boord al veel vernieuwd, of vooral opgeruimd. Sommige dingen zitten ook tegen: van één watertank hebben we het deksel nog niet waterdicht gekregen. Er is nog veel te doen. Met hulp is de gasinstallatie gedeeltelijk vernieuwd, de boiler hangt etc. TARA ligt nu nog bij de timmerman om de keuken aan te passen en het toilet/douche te vernieuwen. Als het goed is het vandaag  klaar, als het niet goed is hebben we een probleempje ;

De afgelopen maanden hebben we alles in huis in handen gehad: opgeruimd/ weggegeven/weggegooid of verkocht. Wat we bewaren zit nu in een knalblauwe container die onze terugkeer gaat afwachten in Zeeland bij mijn broer Bert.
verhuizen naar de boot
Zaterdag leveren we het huis op aan de nieuwe eigenaresse en hebben we nog een buren borrel als afscheid van de straat, en eigenlijk ook een beetje van Rotterdam.  
Zondag varen we dan met ons nieuwe onderkomen naar Amsterdam waar we weer 5 maanden in de Sixhaven zullen bivakkeren: heerlijk!
Waar we 1 april naar toe gaan is nog niet zeker: Haarlem, Rotterdam, Scheveningen? In ieder geval ergens in de Randstad zodat we naar ons werk kunnen.
2011 zal in het teken staan van de boot aanpassen en opknappen en hopelijk ook veel zeilen.

 
Jacomine en Roel

2 opmerkingen: