zaterdag 21 maart 2020

Vaarplan gewijziigd! - maart

Even een snelle update, want mijn blog activiteiten laten te wensen over! We zijn weer onderweg met Tara en liggen voor anker bij La Paz in Mexico. Dit zou onze laatste plaats in Noord Amerika zijn voor de oversteek door de Pacific naar Australiƫ. De afgelopen dagen heeft het nieuws ons echter ingehaald. We kunnen Mexico niet meer uit, of ergens anders enig land in. We hadden al twijfels of we in deze onzekere tijden wel 6 maanden rond wilden varen in een gebied met zo weinig medische mogelijkheden, die knoop is nu doorgehakt. We blijven in Mexico.

Er zijn slechtere plaatsen om in quarantaine te gaan. Het weer is heerlijk, het wordt voorjaar hier. We gaan vanmiddag, als de gastank gevuld is, naar het eiland Espirito Santo vlakbij, een prachtig natuurgebied en toch afgelegen omdat alle activiteiten stilliggen. We gaan minstens 2 weken in zelf quarantaine, al heeft La Paz tot nu geen geconstateerde gevallen van Corona. Heel Baja California is nog tamelijk rustig, maar we weten van het dagelijkse nieuws uit omliggende landen en Nederland hoe snel dat kan veranderen. Scholen en de meeste restaurants gaan dicht. Niet allemaal? Nee, want veel mensen kunnen hier zelf niet koken en zijn aangewezen op de kleine restaurants voor hun maaltijden.
Wij hadden al voor 5 maanden eten aan boord, dus hamsteren hoeven we niet te doen ;-)
De rust is echter niet van lange duur. Over een paar maanden start hier het orkaan seizoen en we moeten een veilig heenkomen zoeken voor Tara. We hebben ons niet verdiept in dit gebied, maar doen dat nu alsnog. Wat wij dan gaan of kunnen doen is nog onduidelijk....

Heel veel sterkte voor jullie allemaal, we hopen dat het corona virus jullie (en ons) bespaard blijft.

Om de moed erin te houden sturen we een video van jonge walvishaaien, onze buren  in in de baai van La Paz.


3 opmerkingen:

 1. Wat een onvoorstelbare verandering voor iedereen op onze wereld in zo'n korte tijd. Wat virologen al jarenlang voorspellen is nu toch waarheid geworden. Je moet een paar keer per week boodschappen gaan doen in de supermarkt.
  Wij (de kwetsbare groep) gaan nog wel maar pakken snel wat we nodig hebben en wegwezen. Gisteravond om 22.30 liep ik nog even buiten. Je hoort niets, muis en muisstil is het, geen geruis van de snelweg, vlietuigen of verkeer. Heel ongewoon. Kunnen we nog wandelen in de natuur voor onze zo belangrijke conditie. Niemand weet het. Jullie zijn op de boot in zelfisolatie, dat is op zich prima maar geeft ook weer andere problemen. Voor iedereen: Heel veel sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Roel en Jacomine. Goed dat jullie al zoveel eten aan boord hebben. Mexico is natuurlijk fabtastisch, maar om nou een maand of maanden op zo'n eiland te moeten zitten... Wij vonden 5 dagen quarantaine in Mar Lodj al genoeg.
  Ik hoor dat de president met een plaatje van Maria op de tv heeft gezegd dat God voor ons zal zorgen. Kun je dan nog reizen, zoals jullie gewend zijn? Sterkte aldaar,
  Pieter

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geen leuke toestanden hier. Kan je veel beter op je bootje in een mooie baai tussen de walvissen zitten met 5 maanden voedsel! Smaakvolle keus. Scheelt jullie minstens 20 x Albert Heijn waar je sommige hoesters niet kunt vermijden. Veel plezier, en blijf veilig. Hans

  BeantwoordenVerwijderen