maandag 22 april 2024

Onderweg naar Bermuda

Zondag 21 april - middag positie  28.09 N 74.56 W 12.00 boordtijd, nog 590 mijl tot Bermuda.


Zaterdagochtend 7.00 zijn we vertrokken uit de Bahama's, 750 zeemijl naar Bermuda.(Amsterdam naar Madrid in landtermen). De eerste drie dagen zien er goed uit, daarna wordt het waarschijnlijk wat onrustiger maar we hebben goede hoop op een voorspoedige oversteek van 6 dagen.

Het afgelopen etmaal was in ieder geval geweldig. Weinig wind en een gladde zee bij vertrek. Na een paar uur is het goed te zeilen met 4 knopen snelheid. Vanmorgen trok de wind wat aan en nu hebben we windkracht vier, halve wind, ideale omstandigheden voor Tara. We schieten lekker op met 6 a 7 knopen per uur!

In Marsh Harbor hebben we Gerco en Annemiek van de Nederlandse Spirit of a Geisha ontmoet en varen nu samen op. De schepen zijn aan elkaar gewaagd en we varen nog steeds vlak bij elkaar, erg leuk. We hebben twee keer per dag even contact over de voortgang. Er lijken meer schepen onderweg naar Nederland deze maanden. Het is lang geleden dat we weer samen op konden zeilen met anderen, daar genieten we van.

We gaan de nacht in, en waarschijnlijk straks een eerste reef zetten, de wind zal wat toenemen vanwege en dan is het wel zo rustig.

Wordt vervolgd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten