maandag 13 mei 2024

Een grijze dag - 13 mei

Maandag 13 mei
Middag positie 12:00 UTC : 39 46 N 34 19 W. Afstand tot Horta 276 mijl.

Soms heb je een dag dat alles klopt en gisteren was zo'n dag. Zonnig, prachtig helder weer, warm, constante lichte wind en met alleen de genaker varen we door tot de wind op is om half tien 's avonds. Gemiddelde snelheid 5,5 knoop!
De stemming is goed aan boord. We vieren happy hour en eten op het voordek in de zon, dat is heel lang geleden. Hoe fijn ons 'bushokje' ook is, het is nog fijner om helemaal rondom te kunnen kijken. Geen dolfijnen vandaag, die hebben een vrije dag. Behalve kwallen ook geen andere dieren.

Om half tien vanmorgen is er weer wind en we varen nu grootzeil en genaker, soms 7 knopen soms maar 3,5 afhankelijk van de ademhaling van de wind. De koers is verlegd naar de directe route naar Horta. Het is grijs en het regent of motregent, kon beter :-) Deze dag vraagt om opwekkend eten: uiensoep, warme chocolade lava cake en vanavond kaasfondue met bloemkoolroosjes, brood en kruidenboter.

De komende dagen houden we hopelijk genoeg wind om te zeilen, al zal het niet veel zijn en anders rest de motor of de combinatie van die twee.
Het eindpunt van deze etappe komt in zicht.

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten