zaterdag 11 mei 2024

Zonnige groet van zee - zaterdag 11mei

Zaterdag 11 mei
Middag positie: 38 01 N 38 39 W. Afstand tot Horta 527 mijl.

Iedere dag verzetten we de klok 1 uur richting Azoren tijd, dus we hebben 3 keer een etmaal van 23 uur. Ondanks dat is onze afgelegde afstand erg goed met een gemiddelde van 6,6 mijl per uur en dat is voor de derde dag op rij uitzonderlijk. Het gebied zonder wind is weer wat naar het oosten opgeschoven, dus we hebben ook nog steeds wind in het vooruitzicht. 
Waarom neemt de afstand tot Horta niet met evenveel mijlen af? Omdat we in de eerste week een stukje omgevaren hebben naar het zuiden om de kern van een depressie te omzeilen en nu een stuk naar het noorden gaan om zo lang mogelijk bezeilde wind te houden. Aan het eind kunnen we aan de afgelegde afstand op de tracker zien hoeveel mijl erbij gekomen is.

Als het zeilen zoals het nu is, gaat het moeiteloos. Een hele rustige nacht, met iets afnemende wind. Het was helder vanacht en de sterrenhemel was erg mooi, zelfs de Melkweg was te zien. De maan is in haar eerste kwartier, dus we zien een klein sikkeltje aan het begin van de avond. Vanmorgen het rif uit het grootzeil gehaald en de genua uitgerold, we lopen nog steeds 6,5 á 7 mijl per uur. Geen golven van betekenis en zon, heerlijk!

De keuken is weer goed gebruikt. Yoghurt gemaakt, de uiensoep was succesvol in de herhaling met vers gebakken croutons en geraspte kaas en een lekkere hummus erbij. 

De dieren telling: gisteren hadden we bij het happy hour een one (wo)man show van een enthousiaste dolfijn 🐬. Roel zag een vliegende vis en er lag een mini inktvisjes in de kuip vanmorgen.

Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten