vrijdag 31 mei 2024

Terugblik 2016

Tara ligt veilig in de haven van Whangarei en wij gaan met de auto en een tentje op pad naar het Zuidereiland. Wat een geweldige kusten, bergen, woeste natuur, leuke stadjes en wijngaarden vinden we daar. We wandelen veel waaronder een paar meerdaagse wandelingen met hutten onderweg. We fietsen het Otago Railtrail en de Hokatika Goudkoorts route. We leren over de geschiedenis van de Maori’s en de latere immigranten. Het zuidelijkste punt is Stewart/Rakiura eiland waar we een driedaagse wandeling maken, in de regen, maar toch geweldig mooi. Toppunt is de Routeburn wandeling waar we in 4 dagen van Queenstown over de bergen naar de Holly Vallei lopen en daarna met een bus naar de Milford Sound gaan. Op de terugweg naar het noorden gaan we langs nieuwe wegen onder andere naar Mount Taranaki waar mijn nicht woont.

Tara gaat op de kant en wordt winterklaar gemaakt. Wij gaan een half jaar naar Nederland om familie en vrienden weer te zien en ontdekken dat Nederland/Europa als pensionado in de zomer heerlijk is!

Als we in het voorjaar in Nieuw Zeeland terugkomen is het 3 maanden hard werken geblazen. Het is hier zeer aantrekkelijk om onderhoud te doen, als buitenlands schip hoef je bijvoorbeeld geen omzetbelasting te betalen en het uurloon is de helft. Tara gaat naar de werf en de buitenkant wordt gestript, gestraald en opnieuw geschilderd. Wij vallen kilo’s af en werken hard mee. We huren een kleine cabin in de Little Earth Lodge in de heuvels bij Whangarei, een geweldige plek om thuis te komen na een dag hard werken. We beginnen ons ook thuis te voelen.
Op zaterdag gaan we naar de Farmers Market en daarna koffiedrinken met de vrienden groep van Sharron (de havenmeester, die vriendin geworden is). We hebben een sportclub voor bootcamp training, onze favoriete cafĂ©’s, fantastische zeilvrienden en als we naar buiten willen zijn er legio prachtige wandelingen in de buurt en altijd iemand in de haven die mee wil. We planten een boom bij de Little Earth Lodge zodat iets van ons daar blijft, een anker in Whangarei. Vlak voor Kerst is de boot eindelijk weer leefbaar, en zo mooi heeft ze er nog nooit bijgelegen. Een nieuwe watermaker, elektrische autopilot om te sturen, wintertent, doorzichtige ‘openslaande deuren’ in de buiskap en tal van andere verbeteringen zijn uitgevoerd.


We vieren Kerst en Oud en Nieuw met onze Whangarei en zeil vrienden. Een geweldige afsluiting van onze Whangarei tijd, wat altijd een warm plekje zal houden in ons hart.













Voorjaar in Nieuw Zeeland, hard werken, maar het resultaat mag er zijn. Tussendoor gelukkig ook ontspanning, en sport.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten