woensdag 5 augustus 2015

de dagen op zee - 2 - 4 augustus

Vertrek Maupiti 2 augustus 11 uur in de morgen, ongeveer 660 mijl naar Suwarrow
Middagpositie 3 augustus 15º47' Zuid 153º43' West, etmaal 25 uur 182 mijl!
Middagpositie 4 augustus 14º05' Zuid 157º23' West, etmaal van 171 mijl, nog zo'n 350 te gaan

Stromende regen!
We zijn twee volle dagen op zee en de wind is ons goed gezind. De richting is steeds zuid oost tot oost en dat is voor onze westelijke koers heerlijk. Het waait de eerste dag stevig en hoost de hele dag van de regen. Dat hebben we heel lang niet gehad. Veel binnen zitten dus en het plezier zit in de goede mijlen. We hebben ook een nieuwe tactiek. Naast comfortabel zeilen proberen we nu ook nog zo hard mogelijk te gaan. Deden we dat niet altijd? Nee, het comfort en weinig zeil wisselen of koers aanpassen had toch de overhand gekregen. Een beetje luie zeilers, op zich niet erg maar je doet er ook langer over. We merken dat we de dagen op de eilanden erg leuk vinden en minder lang op zee is beter, dan kan je maar één ding doen, zo hard mogelijk zeilen. Ik was ook wel een beetje jaloers op de dagafstanden die Laura Dekker maakte met haar even lange Guppy. Daar moet Tara toch een beetje in de buurt kunnen komen en dat lukt aardig. De keerzijde is dat we wat meer stuiteren, douchen is een hele klus evenals eten koken en dit mailtje typen.

Nagenieten: Trekkervis, foto Margret
Behalve naar de zee kijken, lezen en af en toe een aflevering van onze favoriete series komen we tot weinig. Voor mij zijn het de meditatie dagen van onze reis. De eerste dagen ben ik nog bezig met het afsluiten van het voorgaande hoofdstuk. Ik laat de eilanden, de ontmoetingen en de natuur een voor een door mijn gedachten gaan als de parels die we zoveel gezien hebben. Als de bestemming dichterbij komt beginnen we weer te lezen over wat er ons te wachten staat, hoe de aanloop is, wat we er kunnen doen. Daartussen zit een prettig niemandsland, even niets hoeven, de dag de dag laten en vooral ook de nacht de nacht. Tijd voor onszelf zonder dat we veel kunnen doen.
Ik lees Eindeloze Zee van Amyr Klink over zijn non stop solozeilreis om Antarctica, indrukwekkend, maar op geen enkele manier uitnodigend voor mij. En Gisèle van Susan Smit over de kunstenares Gisèle van Waterschoot van der Gracht, Adriaan Roland Holst en Mies Peters. Mooi, ook door de gedichten van Roland Holst die erin opgenomen zijn. Het gedeelte uit de tweede wereld oorlog zet weer aan tot nadenken. Goed en Fout en hoe zie je het verschil als je er midden in zit? Het belang en het tijdloze van vriendschappen, het verleidelijke en ingewikkelde van liefde en affaires. Zo verglijdt de tijd.... we zijn alweer halverwege.
 Kokerschelpen met aparte "kerstboompjes" en doopvontschelp
Binnenkant van doopvontschelp, ook in groen/beige/paars

Echt nagenieten, tropisch fruitbordje, maar aan boord is het al op


Geen opmerkingen:

Een reactie posten