zaterdag 4 mei 2024

Bericht van zee 4 mei

Zaterdag 4 mei


Middag positie: 33 56 N 57 31 W. Afstand tot Horta 1459 mijl.


Voor de wind hebben we het bijna 24 volgehouden, dat was fijn. Daarna volgde een enerverende dag, wel wind, geen wind, paar flinke buien en dus ook veel zeil wisselingen. s Middags is er een vervelende kruis koers van 3 meter hoge golven waardoor de boot onregelmatig beweegt, je doet niets en wordt toch erg moe.

Na het avondeten is de wind op en varen we op de motor de nacht in. Het is bijna nieuwe maan, dus donkere nachten. Ik had gehoopt op een mooie sterrenhemel, maar het is zo vochtig dat alleen de grote sterren er doorheen komen. 

Het weerbericht voorspelt voor de komende dagen wind uit een gunstige hoek, dat belooft veel. Om 5 uur vanmorgen, bij de wisseling van de wacht, kunnen we zeil hijsen en we maken een goede snelheid, 6+ mijl per uur, halve wind/bakstag wind, dus weinig helling, heerlijk! Voor een naderende depressie gaan we wel een stukje omvaren.

Nu komt er weer een bui aan, nooit saai hier. Er staat een vers broodje in de oven, het ruikt lekker en is warm binnen. Met de noordelijke wind is de temperatuur buiten aanzienlijk gedaald: warme truien weer. Als we achter de buiskap in de 'serre' zitten met het zonnetje erop is het lekker.


Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten