zondag 5 mei 2024

Bericht van zee - dag 5

Zondag 5 mei


Middag positie: 34 10 N 54 29 W. Afstand tot Horta 1290 mijl.


Gisteren in de loop van de dag meer wind, eerst het grootzeil gereefd en de genua wat ingedraaid. Voor de eerste avondwacht gierde de wind lekker en hebben we de genua vervangen door het kleinere kotter zeil, nauwelijks minder snelheid, maar wel comfortabeler om te slapen. We varen gemiddeld nog steeds boven de 6 mijl per uur, heel fijn. Iedere 12 uur halen we nieuwe weerberichten op en dagelijks krijgen we erg waardevol advies van onze 'wal kapitein' die met onbeperkt internet verder kan kijken en vanuit een professionele achtergrond ervaring heeft met routering. Op deze manier proberen we de harde wind van de depressies te omzeilen evenals de windstiltes en de hoge golven.

De depressie die op dit moment speelt trekt ten noorden van ons langs, we varen er bijna achteraan. We krijgen de komende dagen wel te maken met de hoge golven die onze kant opkomen. 


Ik ga nu alvast vooruit koken, dat is lekker makkelijk: Bolognese saus en Chili sin Carne. De zeeziekte van het Bahama Bermuda traject is gelukkig niet terug gekomen en ik ben nu aardig in geslingerd. Dat betekent o.a. dat ik weer kan lezen, sudoku's oplossen en paar x per dag op de kleine hometrainer kan fietsen!


Wordt vervolgd....


Er staat een tracker aan die per uur vastlegt waar we zijn en wat het weer om ons heen is, om te volgen kijk op: https://forecast.perdictwind.com/tracking/display/SV-TARA/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten