woensdag 1 mei 2024

We kunnen begin januari vertrekken uit Puerto Deseado. Onderweg naar Staten Eiland hebben de enige ‘grote’ storm van onze hele reis. We liggen een nacht bij (dan vaar je niet, maar je drijft een beetje op de plek) en kunnen daarna weer heelhuids verder, ons zelfvertrouwen is gesterkt.

Wat een ongelofelijk mooie wildernis is Patagonië in het zuiden van Argentinië en Chili. Wat een voorrecht om hier rond te mogen varen, wandelen en ontdekken.

Hoogtepunt is de totaal onverwachte zeiltocht met de Santa Maria Australis van 3 weken naar Antarctica. We zeilen de Drake Straat over naar het Antarctisch schiereiland. We zien ijsbergen, walvissen, pinguïns, zeeleeuwen, vogels en drinken een borrel in de meest Zuidelijkste bar ter wereld. Op de terugweg stoppen we bij de vuurtoren van bij Kaap Hoorn.

Met Tara maken we een onvergetelijke maandenlange tocht door het Beagle kanaal, een stukje Straat van Maggelhaan en de kanalen naar Puerto Mont. We ankeren in afgelegen baaitjes, bij prachtige gletsjers met zeedieren en vogels als gezelschap. We bezoeken onderweg het Torres del Paine park en Chiloë eiland. De boot ligt de wintermaanden goed in Puerto Mont met een kleine hechte zeilersgemeenschap van zeilers uit Europa, enkele Amerikanen en Australiërs.

We trekken intussen met de rugzak 6 weken door Bolivia en Peru. We reizen naar Potosi, Sucre, La Paz en een fantastisch uitstapje naar de Amazone vanwege hoogte ziekte. We trekken met een jeep langs geisers, thermale meren en over de zoutvlaktes van Uyuni op 4000 meter hoog. In Peru bezoeken we de Machu Pichu en Cusco. Wat een indrukken!

In Chili reizen we vanuit de hoofdstad Santiago in 4 windrichtingen de bergen in, de wijnvelden door, langs de kust en naar Valdivia.

Het eind van het jaar (= voorjaar) komen beide kinderen op vakantie, geweldig om met hen te delen. We maken mooie tochten met Tara, bezoeken Valdiva in het noorden, maken een kano tocht met Jeroen en trekken met Anouk in het binnenland van zuidelijk Chili.

Kerstmis en Oud en Nieuw vieren we met onze zeilvrienden in Puerto Mont. We sluiten een bijzonder jaar af en verheugen ons op de Grote Oceaan.




2 landen en één continent 3500 zeemijlen

















Geen opmerkingen:

Een reactie posten