donderdag 9 april 2015

Weer op zee - 8 april

Vertrek Rapa Nui/Paaseiland 5 april – 1120 mijl tot Pitcairn
Middagpositie 6 april 26º29'Zuid 110º59' West. 1026 mijl te gaan
Middagpositie 7 april 25º45'Zuid 112º12' West, 970 mijl te gaan
Middagpositie 8 april 25º40'Zuid 113º18 'West, 910 mijl te gaan

Een Portugees Oorlogscheepje doorsnee  4 á 5 cm
We zijn al drie dagen op zee! Hoog tijd voor een update. De eerste twee dagen zijn zo relaxed dat het er zelfs niet van komt om er een blog over te schrijven. Té relaxed eigenlijk want we hebben na het eerste eetmaal vrijwel geen wind. En het weerbericht geeft ook geen uitsluitsel dat er snel meer wind komt, dus de motor gaat na 2 uur uit. We hebben geen diesel voor het hele traject, toch gauw 10 dagen, dus we moeten even afwachten. We drijven zo de middag door het helder blauwe water, lekker in de zon.
Blauwer dan blauw en windstil......
Even zwemmen? Maar Kathleen ziet allemaal kleine Portugese oorlogsscheepjes in het water drijven. Kwalletjes met een soort zeiltje erop die erg pijnlijke beten geven. Ik ken de grotere soorten van plaatjes in ons duikboek, maar dat ze er ook zó klein waren wist ik niet. Maar even wachten met zwemmen en een zout water douche is ook al heerlijk. Het water is rond de 27 graden.
's Nachts is er een prachtige sterrenhemel tot de maan opkomt, zo licht dat het bijna dag lijkt. De wind strijkt over het water en na een uurtje is het genoeg om te zeilen. Zo zeilen en drijven we af en aan tot vanmiddag. Er komt een lage druk gebied langs van 1016 Hpa. In Nederland noemen we dat een hoge druk gebied. Maar toch: regen en daarna wind. Voor de nacht varen we nu alleen met gereefd grootzeil. De zee is wat bokkig, maar we zijn al blij dat we weer kunnen zeilen en ook nog flink mijlen maken.

Wordt vervolgd!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten