maandag 11 februari 2013

Dag 4 op zee positie 19.01N 18.06 W

Vandaag een dag zoals je hoopt dat zeilen op de oceaan zal zijn. De nacht is er iets minder wind, NO5 en dus ook minder golven dan gisteren. Veel bewolking en een luchtvochtigheid van 90%, buiten is alles drijfnat. Het zog en de golven om de boot zijn wel prachtig. Door de snelheid waarmee we door het water gaan lichten er fluorescerende deeltjes op, sommigen schitteren, sommigen zijn gewoon wit. Een prachtig gezicht, alsof de onzichtbare Melkweg en sterrenhemel boven ons weerkaatsen in het water.
We hebben alle twee goed geslapen en wat maakt dat een verschil!
Vanmorgen rustig mooi weer, af en toe zon maar meestal bewolkt. Lekker om buiten te zijn. Al snel gaan beide riffen uit het grootzeil en nu staat ook de genua een stuk bij. We lopen nog 5 knopen per uur met een NO 3, maar de verwachting is dat er gaande weg minder wind komt.
De temperatuur gaat omhoog en om de boot zwemmen al een uur een stuk of 10 dolfijnen die kunstjes uithalen bij de boeg. Klinkt een stuk aangenamer dan de vorige dagen!
We komen ook weer toe aan echt koken in plaats van opwarm eten. Uitgebreid nasi gemaakt en lekker gegeten. Het leven is toch een beetje simpel op zee. We gaan van wacht naar wacht, van maaltijd naar maaltijd.
We brengen de dag verder door met lezen, onder andere over Senegal en Gambia, kleine klusjes en lekker buiten zitten.
Hedt etmaal gemiddelde was 148 zeemijl. Nog 260 mijl te gaan, dat klinkt al dichtbij!
Tot morgen, Jacomine

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten