dinsdag 19 september 2017

Oversteek Vanuatu - Micronesie - stralende dagen 18 & 19 september

Middagpositie 18 september: 01º13' Noord 160º57' Oost. Koers 330º
Temperatuur binnen 33ºC zeewater 31ºC Nog te gaan 371 zeemijl

Sinds gisterenavond zijn we terug op het noordelijk halfrond en het is alsof we weer thuis zijn:-) Het grappige is natuurlijk ook dat we opeens van de winter in de zomer beland zijn – niet dat er in het weer enig verschil zit – en dat dit onze kortste zomer ooit wordt: over 4 dagen begint de herfst.
De afgelopen 24 uur heerlijk gezeild met een beetje wind, gelukkig af en toe een wolk zodat het net niet te warm wordt en heel weinig golfslag. Wederom een luierdag dus! Wel weer een hoogtepunt, vandaag hadden we de zon recht boven ons. Dus vanaf vandaag staat de zon om 12 uur in de middag niet meer in het noorden, maar in het zuiden. Het heeft een paar maanden gekost in 2013 om aan het idee te wennen, we schatten nu in dat het in een paar weken moet lukken.

Het menu van vandaag: roerbak van wat laatste groentes met verse taugé, gerookte wahoo & curry madras kruiden met noodles

Middagpositie 19 september: 02º51' Noord 160º35' Oost. Koers 340º
Temperatuur binnen 33ºC zeewater 31,2ºC Nog te gaan 274 zeemijl

Al weer een stralende dag, de 3e op rij. Hoe zachtkens glijdt ons bootje...... Het is warm, dus zodra er schaduw op het voordek is verhuizen we naar voren. We lezen veel, puzzelen, kijken video's, klussen en koken. Het leven is zo slecht nog niet.....
We halen de bokshandschoenen erbij voor wat actie, daarna lekker met zee- en zoet water douchen. Eind van de dag zien we het vierde schip deze reis, een vrachtschip naar Auckland.

Tussen de middag hummus gemaakt van kikkererwten, beetje dukkah erop, lekker. De alfalfa kiemen willen niet erg, nog maar een dagje de tijd geven.
De pizza bezorgservice laat het afweten, dus zelf snelle pizzatjes gemaakt. Een wrap in de koekenpan, tomatensaus, olijven, ansjovis, pittige salami en het laatste stukje parmezanse kaas erop.

Wordt vervolgd....


1 opmerking:

  1. Hee joehoe! Een achterstandje met lezen van jullie blog. Nu dus lekker lang genieten van nog steeds heerlijke verhalen. Goed om te lezen dat jullie gezond en o.k. zijn. Mef ons ook alles goed. Nu ff een uitstapje met de cabrio naar Toscane. Prachtig!
    Dikke kussen van Rob en Anja!

    BeantwoordenVerwijderen