vrijdag 22 september 2017

Aankomst Kolonia - Pohnpei - 22 september

8.40 vast aan de commerciele werf Kolonia, Pohnpei

De laatste nacht was niet makkelijk. Zware regenbuien, geen wind en een vervelende golfslag dwars op de boot. Van slapen is niet veel terecht gekomen. In de vroege morgen varen we rondom het rif naar de ingang. Om ons heen liggen imposante wrakken van vrachtschepen en ook een zestal commerciele schepen die voor anker liggen.
De havenmeester dirigeert ons per marifoon naar een plaats aan de werf. Alle aurotiteiten komen ons opzoeken, per dienst minstens 2 maar vaker 3 mensen in prachtige uniformen en auto's of boot van de zaak. Achtereenvolgens komen biosecurity, gezondheid (die met zijn bootje lelijke beschadigingen in onze prachtige nieuwe verf maakt), customs, de havendienst en als laatste immigratie voor onze stempels in het paspoort. Ja, en daar komt het aapje uit de mouw. We hebben na maanden mailen een sailing permit gekregen, maar die was al verlopen voor onze geplande aankomst datum in Micronesië. We hebben per mail een verlenging aangevraagd, geen antwoord. Vervolgens 2 weken geleden een nieuwe permit aangevraagd, en zoals nu blijkt, ook daar geen antwoord op gekregen. Het duurt een paar uur, maar immigration maakt het voor ons in orde en nu hebben we een permit waar wél de periode opstaat dat we hier zijn. We mogen naar de jachten ankerplaats. Intussen regent het soms maar hoost het de meeste tijd... Het eiland om ons heen is hoog en ziet er – hoe kan het ook anders - groen en weelderig uit. We zijn er, even aankomen en een goede nacht slapen zal wonderen doen. Dit was een erg goede oversteek en we zijn blij dat we deze afstand zo snel en gemakkelijk afgelegd hebben!

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

4 opmerkingen:

  1. Knappe en interessante oversteek! Mooi om te lezen! En wij maar tussen Muiden en Vlieland heen-en-weer varen. Het oceaan-leven in het 'nu' weer waardevol gebleken! Veel plezier daar! Hans van de Koppel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aardig eiland zo te zien op Google. Weer het nodige beleefd onderweg. Ga lekker wandelen daar. Wij vandaag ook een stevige wandeling met B/L.Lekker genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja zeker mooi eiland, gisteren naar boven gelopen op de ridge, mooi uitzicht over deel van het eiland en het rif erom heen. Dank voor alle opmerkingen Evert, leuk dat je zo meeleeft met de reis. Veel plezier met wandelen, genieten kan overal gelukkig. groetjes van hier

      Verwijderen
  3. hallo Roel en Jacomine,
    jullie zijn er al weer een week ( precies een week geleden kwam Agnes thuis (voor 2 weken ) dus lees nu pas jullie aankomst! ) maar wat fijn dat ook deze oversteek weer zonder kleerscheuren - wel veel nattigheid :) - goed is geslaagd!
    Heb net nog even gescrolled en wat filmpjes teruggekeken! Erg leuk! Wat hebben jullie weer veel gezien en gedaan, echt fantastisch! Bijzondere mannen hebben jullie ontmoet! Ik "zag" ze ook, maar dan in het fotomuseum in rotterdam: een tentoonstelling van de Braziliaan Sebastia Salgado, Genesis( na new york, london en parijs, nu in 'ons'Rotterdam! ) die met zijn camera naar allerlei afgelegen oorden is gereisd! Een klein wereldreisje langs zwart/wit foto's van ongerepte natuur en diverse inheemse volken. Maar Roel mag er trouwens ook zijn hoor: in zijn blote barst en glimmende zwembroek zwemmend en klauterend op Vanuatu :) ha, ha. Pittige tocht hoor!
    Ook leuk overigens om over jullie menu tjes te lezen tijdens de overtocht! Wat geweldig dat je dat allemaal uit die bewegende keuken tovert!
    Ik ben benieuwd naar Micronesie want daar weet ik niet veel van.
    Veel groeten en liefs , alle andere nieuwtjes en huis- tuin - en keuken zaken volgen per mail! het allerbeste, ook namens Ruud
    P.S Agnes zei mij enige tijd geleden dat ze jou erg stoer vind Jacomine! Ze doelde o.a op die wrakduik in Fiji. Ben ik het natuurlijk helemaal mee eens!

    BeantwoordenVerwijderen