dinsdag 10 maart 2015

Blauw water - 10 maart

Middagpositie 10 maart: 31º01 Z 082º15 W. Etmaal 148 mijl, nog 1441 mijl te gaan tot Paaseiland

De golven zijn erg afgenomen en we hebben een prachtige nacht met talloze sterren tot de maan opkomt rond half elf. We zeilen 6 tot 7 knopen met halve wind tot ruime wind, dat is comfortabel aan boord omdat de boot niet schuin gaat en we gewoon in ons eigen bed kunnen slapen.
Het meest spectaculaire moment is dat ik denk dat ik het toplicht van een schip zie, maar het blijkt toch een ster die laag boven de horizon opkomt.
Het totale gebrek aan andere schepen, land, wat dan ook, maakt het wel lastiger om wacht te lopen. De motivatie om iedere 20 minuten naar buiten te gaan en rond te kijken neemt af en koers en zeilen hoeven maar zelden bijgesteld. De uren gaan daarom traag voorbij en het slaapritme is nog niet helemaal aangepast. De kookwekker biedt gelukkig uitkomst.

Overdag prachtig weer en we doen onze klusjes, vandaag onder andere brood bakken. Roel ruimt oude papieren op ter voorbereiding van de belastingaangifte. We vissen maar vangen niets, vanavond bij het vallen van de avond weer een poging.
Het water wordt al warmer, bijna 22ºC, lekker vooruitzicht om straks bij Paaseiland te zwemmen.

Wordt vervolgd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten