woensdag 11 maart 2015

Geklapper in de zeilen - 11 maart

Middagpositie 11 maart: 30º09'Zuid 084º22'West
etmaal 111 mijl afstand tot Paaseiland 1329 mijl

Vannacht hebben we nog lekker gezeild. De maan kwam op om 23.00 en tussen de wolken door gaf ze aardig wat licht. Geen schip gezien. Ook AIS signalen die de beroepsvaart uitzendt ontbreken zover onze zender die kan ontvangen. Dat is met helder weer tot 100 mijl in de omtrek, dus rustig is het zeker.

Vandaag is de wind erg licht en varen we met zo'n 3 mijl per uur (bijna 6 km) over de prachtige blauwe oceaan. De zeilen hebben het er moeilijk mee en klapperen aardig op de beweging van het schip, omdat de wind de zeilen niet helemaal vol kan houden.
Vanavond wordt er weer wat meer wind voorspeld, dat zou fijn zijn. We kunnen geen directe koers (grootcirkel) varen naar Paaseiland, omdat er een hoge drukgebied ligt zonder wind. We varen dus nu iets meer in een noordelijke richting om het windstille gebied te omzeilen. Iets langer, maar zonder wind komen we nergens.



Gisteren waren er nog volop vogels. We hadden stormvogeltjes en de grotere Petrels. We hebben alleen een Engelse vogelgids en ik weet de Nederlandse naam niet. Ook waren er twee erg mooie witte vogels rondom de boot, toen ze vlak over de kuip vlogen konden we de lange rode staartveren zien: roodstaart tropic vogels. We zagen ze bijna 2 jaar geleden in Brazilië op de Abrolhos Eilanden op het nest zitten, in de lucht zijn ze nog veel mooier! Maar foto's nemen is onmogelijk.
Vandaag zijn er vrijwel geen vogels, misschien komen die ook met de wind? Het is leuk om ze om de boot te hebben, dus we hopen dat ze terug komen.

Met ons gaat het goed, we komen weer in een ritme. Draaien onze wachten, lezen, maken eten klaar, de gewone dingen. We vissen, maar nog geen vis...

De volgende update over twee dagen, weinig nieuws.

2 opmerkingen:

  1. Wat ongelofelijk bijzonder moet het zijn dagen-weken alleen maar zee te zien.
    Alleen het geluid van wind, water en zeilen te horen. Is dat onthaasten ?
    3700 km varen. Op weg zijn naar Paaseilend. Ik las er iets over. Het is in 1722 ontdekt op paaszondag door nota bene een ZEEUW. Jacob Roggeveen.
    Nu zijn jullie opweg om dit eiland opnieuw te ontdekken.
    Veel plezier. Liefs L/E Xxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Totaal jaloers hier. Wat een tocht, jullie langste overtocht en ook nog geen schip binnen 100 mijl. Dat is stoer en uniek. Ik zit hier tandenknarsend met Jan Immink op kantoor. Geen eens tijd om naar de Hiswa te gaan ;-) .
    Veel respect voor de manier waarop jullie het aanpakken. Goede vaart verder! Geniet!. (zie nu waarom mijn eerdere reacties niet gepost werden op blogspot, moet nu goed gaan)

    BeantwoordenVerwijderen