zaterdag 27 mei 2017

Bikini uit de kast!

Oversteeek Opua NZ – Vitu Levu Fiji – 180 mijl nog te gaan.
Middagpositie 27 mei 20º 59' Zuid 176º 08' Oost, etmaal 100 mijl. Watertemperatuur 27,2 º C
Koers over grond 015º, snelheid 4,4 mijl per uur
Wind 5 knopen variabel, zeegang 0,5 meter uit Oost
Zeilvoering geen, op de motor sinds gisteravond 20.00

Strakblauwe hemel vandaag en lekker weer: bikini en zwembroek! Zeilers zijn alleen net boeren, altijd klagen over het weer: we missen de wind om te zeilen. Dus varen we op de motor, lang leve de motor! Zo kunnen we gelijk de nieuwe autopilot uitproberen en hij doet het fantastisch. De autopilot werkt op stroom en stuurt precies de koers die je ingeeft. Onze prachtige windvaan stuurt op de wind (en leeft van de wind) en kan veel beter zeilen. De autopilot is een handig ding als er geen wind is of om even te sturen als we bijvoorbeeld iets aan dek moeten doen. Nu kunnen we kiezen uit vier "man/vrouw"om te sturen en dat maakt het weer iets veiliger.

We gooien de hengel uit, maar geen vis vandaag. Wel om de boot, ze springen uit het water en er omheen zijn voor het eerst veel vogels, daar wordt duidelijk gejaagd. Ik hoop dat ze ook in ons kunstvisje willen happen, maar we moeten nog even geduld hebben. Aan de vogels kunnen we wel zien dat we dichter bij land komen. Dan maar klusjes doen en alle natte spullen drogen. De plastic "deur" in de buiskap gaat de kast in, de zonneschermen op de ramen om de buiskap, lekker het wordt weer zomer. De watermaker loopt 3,5 uur en dan zijn beide tanks weer helemaal vol, lekker water, lekker douchen!

We hebben onze bestemming om in te klaren in Fiji aangepast en varen naar Vuda Marina op de zuidwest punt van het hoofdeiland Vitu Levu. Ons oorspronelijke plan was verder door te varen naar het noordelijke eiland Vanua Levu, maar dit komt beter uit wat de koers betreft. Het tweede argument is nog veel belangrijker: dan kunnen we nog een paar dagen opvaren met de Unwind voordat onze wegen scheiden. Zij gaan via Vanuatu richting Indonesië en wij naar het noorden. We spreken ze iedere dag even via de radio en we verheugen ons erop om elkaar weer te zien.
We zijn aan het aftellen, nog twee dagen varen....

Wordt vervolgd!

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten