zondag 8 november 2015

Meer kleren! - 8 november

Middagpositie 8 november 31º46' Zuid 174º11' Oost, Etmaal van 115 mijl. Nog 205 mijl te gaan naar Opua.

Na ieder laag komt gelukkig een hoog en sinds gistermiddag plukken we daar de vruchten van. De wind neemt af tot 3-4, nog wel uit het zuidwesten, dus hoog aan de wind. Ook de golfslag wordt snel minder. We kunnen weer een keer goed slapen. Wat wel wennen is, is dat de temperatuur nu duidelijk omlaag is. Was het in Tonga de laatste weken 24-30 graden, hier schommelt het rond de 20 graden en de komende dagen gaat dat nog omlaag. Dat betekent lange broeken, truien en schoenen met sokken, het was februari dat we dat voor het laatst hebben aangehad. Ook de slaapzak is opgekropen van niet, naar alleen voeten, naar middel en wordt nu weer volledig gebruikt.
Het hoog blijft nog even aanwezig, dus we zeilen met aangenaam voorjaarsweer naar Opua. Verwachte aankomst is maandag heel laat of dinsdag heel vroeg. In de tussentijd doen wij ons best om de restjes op te eten, want ze zijn erg steng in Nieuw Zeeland. Of we alles opkrijgen valt te betwijfelen, want de extra speelruimte die we hadden voor 4-5 dagen op Minerva is toch wel wat groot. Nieuw Zeeland is niet alleen streng wat betreft levensmiddelen, het hele aanmeldings- en inklaringsproces is strak geregeld met forse boetes voor de onwilligen. 14 dagen van te voren hebben we al moeten melden dat we eraan komen, dat moeten we 12 uur voor aankomst nog een keer herhalen. Natuurlijk moet de gele quarantaine vlag omhoog als je de territoriale water invaart en mag je nergens stoppen. In Opua is een speciale steiger voor het inklaren, waar je niet vanaf mag en in de tussentijd mag je geen contact met anderen hebben. Met Orion-vliegtuigen worden de zeilers goed in de gaten gehouden. Big brother is watching you!

Het welkomscommitee van de prachtige natuur in Nieuw Zeeland kwam gelukkig vanmiddag als eerste langs: 5 dolfijnen die een half uur in onze boeggolf spelen. Dat belooft wat goeds.

Wordt vervolgd!

1 opmerking:

  1. Vanuit Zeeland, veel liefst en wat een mooie tocht weer op weg naar Nieuw - Zeeland, succes met het laatste stukje van deze reis, de dolfijnen hebben jullie al een welkomstgroet gebracht, A&J

    BeantwoordenVerwijderen