maandag 9 november 2015

Mijlen aftellen - 9 november

Middagpositie 9 november 34º04' Zuid 174º23' Oost, Etmaal van 160 mijl. Nog 68 mijl te gaan naar Opua. Watertemperatuur 18,3 ºC brrrr.

We hadden een goede nacht, ruim voldoende wind en toch lekker kunnen slapen. Roel kijkt wel uit naar een ongebroken nacht, maar dat is altijd zo als je er bijna bent. Met een dikke jas aan heb ik mijn wacht vannacht buiten gezeten, er was een mooie sterrenhemel en het laatste reepje van de maan kwam rood op toen het al bijna ochtend was. Vandaag een sombere dag, gelukkig is er wel wind om te zeilen, al is die wat grillig. We zitten in de fase "aftellen van de mijlen", nu nog 60 tot de aanloop boei van de Bay of Islands. Daarna is het nog zo'n 10 mijl tot de haven van Opua die binnen de baai ligt. We komen daar in het donker aan. Het zal er om hangen of we nog maandag aankomen of dinsdag zeer vroeg in de morgen. Ik denk het laatste. Jammer, want van de Nederlandse boten die er al liggen horen we dat de Bay of Islands erg mooi is met allemaal eilandjes en baaitjes. Voor ons zijn het straks vooral lichten en zorgen dat we in het kanaaltje blijven.
Vandaag staat er weer Paella op het menu
Als we ingeklaard zijn kunnen we natuurlijk in de loop van de week weer naar de eilandjes toe als we dat willen. We blijven wel in de buurt want 16 november begint de feestweek voor aangekomen jachten in Opua. De All Points Rally organiseert allerlei activiteiten en informatie over het verblijf in Nieuw Zeeland en wat er zoal te beleven is. Maar eerst aankomen, opruimen, wassen en schoonmaken/ontzouten. Of misschien: eerst aankomen en slapen. Maar nu vooral: eerst aankomen.
We hoorden net van de Zuid Afrikaanse Toccata die achter ons vaart, dat ze een mooie tonijn gevangen hebben dus wij hebben de hengel ook uitgegooid. De gele Quarantaine vlag hangt al in het want, naast een piepklein gastenvlaggetje van Nieuw Zeeland. We zijn er klaar voor, Nieuw Zeeland we komen eraan!

nog 1 aflevering te gaan...


1 opmerking:

  1. Fantastische blogs. Geniet van ieder verslag. Goede aankomst in New Zealand gewenst.
    Hugs, Louise

    BeantwoordenVerwijderen