zondag 22 november 2015

All Points Rally week in Opua 11-22 november

The Bay of Islands bij Paihia
De eerste dagen in Opua laten we alles een beetje op ons inwerken. Na dagen op zee duurt het altijd even voor we weer hele nachten doorslapen, het is net een jetlag waar we wakker worden op onze wachtijden. We lopen over het kustpad naar Paihia, een leuk plaatsje met een winkelstraat, supermarkt en toeristische dingen. The Bay of Islands is een populaire zomerbestemming, vooral de weken rondom Kerstmis is het hier erg druk. Wat we kunnen zien vanaf de kust is ook geweldig. Allemaal eilandjes, ankerplaatsen, bos en wandelpaden. Op de boot pakt Roel kleine klussen op die we nu makkelijk kunnen doen, onderdelen en materiaal in overvloed. Er draaien 4 wasmachines naast elkaar met onze was, de supermarkt is gigantisch, wat een luxe allemaal. Een vriendin in Whangarei mailt dat als we hier al van onder de indruk zijn we beter nog even kunnen wachten voor we naar Auckland gaan. De mensen die we ontmoeten zijn erg aardig en ontspannen, toch nog een beetje Pacific. Het weer is dat niet meer, we hebben nachten van 6 ยบC!
Margret leeft zich uit, lekker weer bewegen

Iedere dag liggen er nieuwe boten aan de quarantaine steiger om in te klaren, vaak boten die we al eerder zagen het afgelopen half jaar. De sfeer is dan ook erg leuk. De tweede week is de All Points Rally week. Er zijn praktische seminars over onderhoud, zeilmaken, zeilen in Nieuw Zeeland en een weer seminar van Bob McDavitt. Leuk om hem in het echt te zien en hij vertelt over de El Nino perikelen van het moment. De zeewater temperatuur in het gebeid waar de cyclonen geboren worden is nog nooit zo hoog geweest sinds ze zijn begonnen met registreren. Er wordt dan ook een afwijkend patroon verwacht voor de komende maanden met veel cyclonen en afhankelijk waar je woont droogte of stortregens. Voor ons betekent het waarschijnlijk dat het koeler is in Nieuw Zeeland dan normaal. Cyclonen worden niet echt verwacht hier, dus in dat opzicht kunnen we rustig slapen en de rest? Dat zien we dan wel.

Uitzicht vanaf  het terras van Omata Vineyard
We bezoeken Omata, de eerste wijngaard van dit jaar. Eerst overvaren met de ferry en dan wijn proeven. Die valt wat tegen, maar de omgeving en de lunch op het terras maken het een heerlijk uitstapje. We lopen terug naar de ferry door een prachtig bos, erg lekker maar onze spieren zijn duidelijk niets meer gewend.
Aan het eind van de week is de feestavond met als titel “The Princess op the Pacific”. De uitnodiging is in de trant van “laat uw innerlijke prinses stralen, we weten dat ze ergens is.....”Roel twijfelt daar een beetje aan, maar zonder rokje komt hij niet binnen, dus hij speelt het spel mee. Paulien, Margret en ik zitten de hele week in onze vrije tijd te naaien en we hebben de grootste lol. We maken 6 zeemeerminnen kostuums. Roel is in de buurt dus hij mag de opeenvolgende versies passen, zo went het een beetje. De twee dollar shop is goed voor de accessoires.
De Zeemeermin Prinsessen
We verzamelen op de Unwind voor de dress- en makeup. De voorpret is geweldig. Als we met z'n zessen binnenkomen maakt het echt indruk. Iedereen heeft zich opgedoft dus er is veel te belijken. We hebben een super leuke avond met live band Two Kay, jonge knullen die Rock en Roll spelen. En geloof het of niet, maar tussen Roel en z'n innerlijke prinses is het helemaal goed gekomen, kijk maar naar de foto's. Als afsluiting winnen we de eerste prijs voor de kostuums, leuk!

Vandaag is “de day after”, iedereen is erg rustig en de zonnebrillen blijven op. De boot Matelot heeft onderweg een tonijn gevangen van 60 kilo en die gaat op de BBQ tijdens de pot luck lunch als afsluiting. Ik heb geen wijn gezien op de tafels, hoe zou dat nu komen? John en Lynn van de All Points Rally worden lekker in het zonnetje gezet voor al hun werk en dan is de feestweek afgelopen. Het leven wordt weer normaal, ik denk dat we morgen voor de afwisseling een stukje gaan zeilen.
stralend....

Josh, Saskia en Bret
Het is voorjaar hier en heel veel vogels
Zeilmaken met Roger van North Sails

Jacomine en Paulien: Hoe moet die staart nu in elkaar?




1 opmerking:

  1. Jullie blog een tijdje niet gevolgd en nu floeps, in NZ.
    Gefeliciteerd, moeilijke passage goed doorstaan en halfway.
    Spetters hoor, die prinsessen, Roel steelt helemaal de show.
    Ik was even met andere bootjes bezig en nu weer bijgelezen op Tara's blog.
    Zelf als opstapper op Engels jacht Gibraltar-las Palmas gezeild. Was heerlijk en zit nu met een kater, zucht, verlang naar de zee.
    Jullie maken het waar en ik mag op afstand meegenieten.

    Hartelijke groet vanuit winters NL.
    Hier was het vanmorgen autoramenijskrabben geblazen.

    BeantwoordenVerwijderen