donderdag 5 november 2015

Over de helft - 5 november

Middagpositie 5 november 27º38' Zuid 177º18' Oost, Etmaal van 162 mijl. Nog 582 mijl te gaan naar Opua, via de westelijke omweg.

Zonsondergang 4 november, de wind valt weg
Tot half acht 's avonds kunnen we zeilen, dan is de wind op. De nacht is prachtig met volop sterren en later in de nacht een helder half maantje. Genoeg licht om te zien hoe glad het water is en een mooie belichting van de wolken om ons heen. 's Nachts wordt het al aardig wat frisser, dus om buiten te zitten heb ik mijn dikke fleece jack tevoorschijn gehaald. Verder een nacht om veel te slapen. Er is geen schip in de buurt, dus de wacht-wekker staat op 30 minuten en tussendoor lekker even pitten.
We zijn inmiddels ruim over de helft en tot nu toe een lekkere zeiltocht. Na het middaguur komt de wind uit het zuidwesten tot west en net genoeg om te kunnen zeilen dus de motor kan weer uit. Die hebben we de komende dagen niet nodig. De nieuwe weerberichten laten zien dat de zuidenwind verder naar het noorden komt dan we dachten, dus we verleggen onze koers nu naar zuid zodat we straks met een ruimere koers weer verder west kunnen zeilen als dat nodig is. De windkracht wordt hier morgen volgens de verwachting 4 á 5 beaufort zuid, dus dat is goed te doen, zeker als we niet aan de wind hoeven varen.
Lekker eten met rustig weer

Het is een productief keukendagje. Ik maak vast twee maaltijden voor de komende dagen, dat is lekker makkelijk. Vandaag eten we spagetti vongole en een salade met alles erop en eraan. Lekker hoor, maar met een glas witte wijn erbij zou het nóg beter zijn, Vanmiddag gaan we lekker niets doen en lezen. Roel gaat nog een broodje bakken, ik verheug me nu al op de geur. Verder staat alles vast en is het opgeruimd, laat de wind maar komen!

wordt vervolgd
Zonsopkomst 5 november, helemaal glad


Geen opmerkingen:

Een reactie posten