vrijdag 12 april 2013

Atlantische oversteek - dag 6

12 april – middagpositie: 4.00'N 29.32'W – 6e etmaal, 146 mijl

klik op deze link, en als het goed is verschijnt dan de kaart met de positie
http://www.gcmap.com/mapui?P=vxe+-+15+05+N+25+40+W+-+12+48+N+26+13+W+-+10+54+N+27+27+W+-+6+12+N+28+45+W+-+4+00+N+29+32+W+-fen&MS=bm&DU=nm

We varen pal voor de wind en op de golven geeft dat af en toe aardige schuivers. De nacht begint met veel bewolking, maar later wordt het helder met een prachtige sterrenhemel. s' Morgens vroeg heb ik een tegenligger, cargoschip de Dynawave. Hij komt vlak langs, dus roep ik even op, zodat ik zeker weet dat hij zijn koers houdt. Omdat ik het schip lang van te voren al zie op de plotter, kan ik voor de wind met een klein beetje opsturen toch nog voldoende afstand houden. De Dynawave is op weg naar Rotterdam en hij heeft beloofd daar de groeten van ons te doen.
Verder niets gezien vandaag, geen vogel, geen vis, niets. Jammer genoeg ook niet aan de hengel.
We hebben weer een goed etmaal qua afstand en sfeer!
Jeroen is aan een speelfilm begonnen, lekkere salade en houmous gemaakt, beetje dekzwemmen, lezen en prutsen: de dag vliegt voorbij. Jeroen vindt het nu echt tropisch worden: overal warm, zelfs in de schaduw.
We lezen in het dagboek van Darwin over de Atlantische oversteek op de Beagle en zijn nu in de Lonely Planet van Brazilië begonnen: leuke vooruitzichten.
In de loop van de middag is de wind nu aan het afnemen. De golven gelukkig ook, zo houden we gelijke tred. Maar 140-160 mijl per etmaal zit er niet meer in.

Tot morgen

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

1 opmerking:

  1. Hallo allemaal,
    Fijn weer e.e.a. van jullie te horen/lezen.
    Blij zullen jullie zijn als je op het eiland voor de kust van Brazilie een stuk kunnen lopen. Daar zal je vast naar verlangen.
    Hier alles goed. s'Morgens wakker worden en de vogels fluiten, hevig verlangend naar hogere temperaturen. Dat komt eraan, wel met regen
    want dat is hier hard nodig. Komend weekend een lekkere fietstocht
    maken. In de tuin werken.
    Voor jullie. Blijf in conditie. Dat is moeilijk op een schip denken wij.
    Geniet van alles. Veel plezier. Groetjes, L/E.

    BeantwoordenVerwijderen