dinsdag 26 juni 2018

Dag 11 Bijna halve wind 26 juni

Middagpositie 26 juni: 51º32' Noord 172º42' Oost, etmaal van 139 mijl op het log en 134 mijl dichterbij ons doel, nog 174 mijl naar Kiska, watertemperatuur 7,6ºC.

Gisteravond de genua uitgerold in plaats van de kotter en om 6 uur vanmorgen de tweede reef uit het grootzeil. De wind neemt af en draait vandaag langzaam door naar noord, dat is halve wind voor ons en erg fijn zeilen. De verwachting is dat de wind doordraait naar het noordwesten en dat is nog beter. Door het zeil-oppervlak steeds te vergroten zeilen we iets meer dan 6 knopen en schieten we lekker op. Het weer is afwisslend wat grijs en vochtig, maar de zon probeert er vandaag steeds door te komen en ik zag al wat blauw! Of we Kiska gaan halen met daglicht is nog de vraag. Gelukkig zijn de nachten super kort, om half acht wordt het donker en om half een begint het al weer licht te worden. Ik denk dat we ook al over de datum grens zijn en nu weer achterlopen op Nederland, maar voor het gemak houden we nog even Japanse tijd tot we in de bewoonde wereld zijn. Kiska is dat zeker niet, alle westelijke eilanden zijn onbewoond op misschien een paar vissers na in de zomer . Adak wordt het eerste bewoonde eiland met elektriciteit, winkels, hamburgers en zo meer. Culinair staat ons in ieder geval een cultuur-schok te wachten.
We varen nu een paar uur met de motor bij, want we moeten nodig water maken en een warme douche staat hoog op de klussenlijst van vandaag ;-)
Verder zijn er de kleine dingen, klusje hier en daar, brood bakken en lekker eten maken.

Wordt vervolgd...

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

2 opmerkingen:

  1. Kiska. Een toch wel groen eiland. Er liggen daar inderdaad een hele reeks eilanden. Heel bijzonder dat met eigen ogen te zien. Wij wensen jullie een goede vaart verder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi, hoi, roel & jacomine,

    Voelt toch wel weer spannend deze tocht van jullie, lezend met de voetjes op de vloer in Rotterdam:) Is het gelukt met de warme douche vandaag? En de Radio Roel?

    Veel succes met alles en natuurlijk behouden vaart naar Kiska!

    LFS LIA

    BeantwoordenVerwijderen