zondag 17 juni 2018

dag 2 - geen wind - 17 juni

Vannacht om 12 uur was de wind op, dus sindsdien varen we op de motor. Dit was voorzien en conform het weerbericht. Als het goed is komt er in de loop van de dag zuidenwind zodat we zeilend verder kunnen, maar voorlopig is alles nog rustig.
We hebben een lijstje gemaakt van allerlei kleine klussen voor deze dag en zijn lekker opgeschoten. Het is grijs buiten, maar droog en de temperatuur is redelijk genoeg om zonder kachel te leven.

Gisteravond dacht ik dat ik een fout gemaakt had met de watertemperatuur van 12 graden, want vannacht was hij opeens 5,2 graden! Waarschijnlijk de koude Kamchatka of Ayo Shio stroming door de Kurillen trog die ons een beetje dwarszit. De stroming gaat noordoost-zuidwest en komt uit de Bering Zee. Gelukkig is de temperatuur nu weer aan het oplopen en gestegen tot 8,9 ºC. In de loop van de tocht krijgen we steeds kouder water, maar nu zou dat nog te vroeg zijn. We varen nog wel noordoost om er zeker van te zijn dat we buiten de stroom blijven.

Ons doel is Attu eiland, het meest westelijke eiland van de Aleoeten. Daarna gaan we in kortere trips met goed weer van eiland naar eiland naar het oosten. De westelijke eilanden zijn allemaal onbewoond, het eerste bewoonde eiland wat we aan gaan doen is Adak.
We hopen half juli aankomen in Dutch Harbor op Unalaska waar we officieel in kunnen klaren.

Middagpositie 17 juni: 43º06' Noord 148º14 Oost etmaal van 107 mijl op het log en 76 mijl dichterbij ons doel, nog 1140 mijl te gaan.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten