vrijdag 22 juni 2018

Dag 7 veel wind 22 juni

Middagpositie 22 juni: 49º15' Noord 162º46' Oost, etmaal van 161 mijl op het log en 157 mijl dichterbij ons doel, nog 419 mijl te gaan. De watertemperatuur 6ºC.

Aan het eind van de dag schijnt de zon en hebben happy hour in onze serre. Happy hour is een grapje want veel drank komt er niet aan te pas. Roel één biertje, ik drink niets op zee. Maar wel een moment om samen even lekker te zitten, hapjes te snoepen en de dag af te sluiten voor de nachtwachten beginnen. Als we zo in de zon zitten met af en toe een vogel en de golven om ons heen voelt het fijn. Dit zal wel de laatste keer zijn voorlopig, want de wind is al aan het toenemen. Om 7 uur 's avonds reven we het grootzeil voor de tweede keer en verruilen we de genua voor de kleine kotterfok. In de loop van een uur neemt de wind al toe en is de zeilvoering precies goed. De windkracht zal 5 á 6 zijn, we hebben geen windmeter dus precies kunnen we het niet zeggen. De golven bouwen maar langzaam op, dus we gaan nog steeds erg snel. De eerste 12 uur van 22 juni varen we gemiddeld 6,9 knopen per uur! We varen 70 graden aan de wind, de helling valt dus mee. We moeten wel even wennen aan de bewegingen van Tara, goed vast houden en nergens iets laten staan of het ligt op de grond. Het is goed te doen!
We varen in dezelfde richting als het laag dat overkomt en met deze snelheid betekent dat wel dat we er langer in zitten. De verwachting is dat het in de loop van zaterdagmorgen over zal zijn. Wie weet wat het weer dan brengt, de verwachting is nog niet erg stabiel.

De mijlen tikken snel weg en dat is fijn. Wordt vervolgd...

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten