zondag 24 juni 2018

Dag 9 Koerswijziging 24 juni

Middagpositie 24 juni: 51º06' Noord 166º21' Oost, etmaal van 80 mijl op het log en 62 mijl dichterbij ons doel, nog 263 mijl te gaan naar Attu, 413 naar Kiska, watertemp 6,7ºC.

Geen makkelijk etmaal! De harde wind blijft nog een tijdje en pas om 5 uur s'middags kunnen we de kotter weer uitrollen. We hebben ons vrij ver naar het noorden laten blazen, daar hebben ik een beetje spijt van gezien de windrichtingen van de komende dagen. We blijven nu in de harde noordoosten wind hangen. In de avond gaan we overstag voor een slag koers 140 graden, niet eens in de richting van Attu. We rekenen met de nieuwe weersinformatie en Attu ligt voor ons niet makkelijk te bezeilen, waarschijnlijk kruisen tegen windkracht 5 in. Als we kiezen voor Kiska iets oostelijker zijn we net zo langer onderweg, maar wel beter bezeild. Kiska wordt het, nog 413 mijl vanaf vandaag. Het lag toch al in onze bedoeling daar aan land te gaan na Attu, dus dat wordt nu wat eerder.
Verder is het grijs, nog steeds rond windkracht 5 uit noordnoordoost. Dat is gunstiger, we kunnen dan rond de 80 graden varen, bijna recht op Kiska af. De golven nemen iets af, ik denk nog tussen 2 en 3 meter. Af en toe speelt Tara voor duikboot, als ze met een geweldige knal en veel water over dek een golf in duikt. Vandaag lijkt het op onze verwachting van hier te zeilen. Het is druilerig met een koude natte wind, binnen en onder onze buiskap is het goed te doen. Roel heeft vanmorgen een paar keer een groep dolfijnen gezien en er zijn weer veel vogels om ons heen. We lijken de scheepvaartroute uit, de hele dag geen schip gezien. Vandaag hadden we een dag op de motor verwacht op basis van eerdere weersberichten, een warme douche klonk ons zeer aanlokkelijk in de oren. Maar het blijft ruig zeilen. Roel begint eruit te zien als een oude zeerot, zelf kijk ik maar niet in de spiegel. Ergens komt vast wel een rustiger uurtje voor warm water.

We zijn alletwee moe, dus proberen tussendoor extra te slapen.

Wordt vervolgd...

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten